Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel

Wereldreisbestemmingen en gratis reisgidsen met DelaatTravel.com? Stonehenge, een archeologisch wonder, een UNESCO-werelderfgoed en een van ‘s werelds meest raadselachtige toeristische attracties, trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. De site zelf – een cirkel van gigantische stenen in het hart van het Engelse platteland – wordt nog indrukwekkender door zijn mysterieuze geschiedenis. Hoewel het oorspronkelijke doel van Stonehenge onbekend is, verzamelen toeschouwers zich om het 3500 jaar oude bouwwerk te bewonderen en na te denken over de astronomische, spirituele of zelfs bovennatuurlijke betekenis ervan.

Op verschillende punten in zijn geschiedenis is de regio bewoond door diverse beschavingen, waaronder de Anatolische volkeren , Assyriërs , Grieken , Thraciërs , Frygiërs , Urartiërs en Armeniërs . Hellenisering begon tijdens het tijdperk van Alexander de Grote en ging door tot in het Byzantijnse tijdperk . De Seltsjoekse Turken begonnen in de 11e eeuw naar het gebied te migreren en hun overwinning op de Byzantijnen in de Slag bij Manzikertin 1071 symboliseert de oprichting van Turkije. Het Seltsjoekse sultanaat van Rûm heerste over Anatolië tot de Mongoolse invasiein 1243, toen het uiteenviel in kleine vorstendommen, beyliks genaamd . Vanaf het einde van de 13e eeuw begonnen de Ottomanen beyliks te verenigen en de Balkan te veroveren . Na Mehmed II veroverde Constantinopel in 1453, Ottomaanse expansie voortgezet onder Selim I . Tijdens het bewind van Suleiman de Grote omvatte het Ottomaanse Rijk een groot deel van Zuidoost-Europa, West-Azië en Noord-Afrikaen werd een wereldmacht. Vanaf het einde van de 18e eeuw nam de macht van het rijk af met een geleidelijk verlies van territoria en oorlogen. In een poging om de verzwakkende sociale en politieke grondslagen van het rijk te consolideren, begon Mahmud II aan het begin van de 19e eeuw een periode van modernisering , die hervormingen in alle delen van de staat met zich meebracht, inclusief het leger en de bureaucratie, samen met de emancipatie van alle burgers.

Vanwege de centrale geografische ligging in Zuid-Europa en de Middellandse Zee , is Italië van oudsher de thuisbasis van talloze volkeren en culturen. Naast de verschillende oude volkeren verspreid over wat nu het hedendaagse Italië is, met als meest overheersende de Indo-Europese Italische volkerendie het schiereiland zijn naam gaven, vanaf het klassieke tijdperk, stichtten Feniciërs en Carthagers kolonies, meestal in het insulaire Italië , Griekenvestigden nederzettingen in de zogenaamde Magna Graecia van Zuid-Italië , terwijlEtrusken en Kelten woonden respectievelijk in Midden- en Noord-Italië. Een Italische stam die bekend staat als de Latijnen vormde het Romeinse koninkrijk in de 8e eeuw voor Christus, dat uiteindelijk een republiek werdmet een regering van de Senaat en het Volk . De Romeinse Republiek veroverde en assimileerde aanvankelijk haar buren op het Italiaanse schiereiland, en breidde uiteindelijk delen van Europa , Noord-Afrika en Azië uit . Tegen de eerste eeuw voor Christus, het Romeinse rijkontstond als de dominante macht in het Middellandse Zeegebied en werd een toonaangevend cultureel, politiek en religieus centrum , dat de Pax Romana opende , een periode van meer dan 200 jaar waarin de Italiaanse wet , technologie , economie , kunst en literatuur zich ontwikkelden. Italië bleef het thuisland van de Romeinen en de metropool van het rijk, wiens erfenis ook te zien is in de wereldwijde verspreiding van cultuur, regeringen, het christendom en het Latijnse schrift. Ontdek nog meer info aan Vakantie gratis reisgidsen.

Allesbehalve een doorsnee attractiepark is Le Puy du Fou, op ca. een uur rijden van Nantes (Frankrijk). Dit attractiepark staat in zijn geheel in het teken van de middeleeuwen. Het park ontstond toen in 1977 ruïnes van een kasteel werden gevonden met daaromheen slechts brandnetels. In 1978 werd de eerste show opgevoerd en nog steeds staan deze shows centraal. Maar tussen alle voorstellingen door kun je een middeleeuws dorp bezoeken en diverse attracties trotseren. Zoals de Springende Waterstralen. Je vindt er daarnaast een dierenlabyrinth en een speelkasteel. Le Puy du Fou voelt als back to basic. Geen hightech standjes, maar een soort jeugdsentiment voor dertigplussers, want zo zagen pretparken er vroeger uit. Leuk! Opvallend is dat Le Puy du Fou dik wint van Disneyland Parijs volgens de bezoekers van TripAdvisor, terwijl deze laatste het meest bezochte attractiepark van Frankrijk is. Toch eindigt deze pas op plek 19.

Zonder twijfel de bekendste plek van Frankrijk is natuurlijk de hoofdstad Parijs. Deze prachtige stad is de meest populaire bestemming van het land, en de stad heeft dan ook ontzettend veel bezienswaardigheden. Zo zijn er de bekende bouwwerken als de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Sacré-Coeur, de vele musea zoals het Louvre, het Musée d’Orsay en het Centre Pompidou. Je ziet er ook bekende iconen zoals de Arc de Triomphe en de Moulin Rouge, heerlijke parken zoals de Jardin du Luxembourg en de Tuileries en nog zo veel meer. Loop er over de Champs-Élysées, ga winkelen (of misschien alleen windowshoppen) bij de Galeries Lafayette, en eet in de lekkerste restaurants ter wereld. Download hier onze stadsgids Parijs incl. stadswandeling langs alle hoogtepunten. De Elzas streek is de meest noordoostelijke streek van het land en ligt tegen zowel de grens met Duitsland als de grens met Zwitserland aan. De hoofdstad van deze streek is het prachtige Strasbourg, waar de Franse architectuur samenkomt met de Duitse architectuur. De geplaveide straatjes worden omringd door oude vakwerkhuizen en andere historische gebouwen, zoals de gotische Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Die kathedraal heeft 1 van de grootste astronomische klokken ter wereld. In Strasbourg vindt jaarlijks ook 1 van de bekendste en oudste kerstmarkten van Europa plaats, een bezoekje rond Kerst is dus ook zeker een aanrader!

Trastevere is een van de mooiste buurten van Rome. Je loopt er rond op kasseistenen in smalle steegjes tussen kleurrijke gevels die versierd zijn met talloze bloembakken. Deze wijk ligt centraal in Rome, maar voelt toch eerder aan als een dorp dan als een hoofdstad. Het is de ideale plek om ’s avonds te komen dineren, want hier vind je de beste restaurantjes! De Spaanse Trappen van Rome zijn in vergelijking met de meeste andere bezienswaardigheden in de stad helemaal niet zo oud. De trappen werden pas in de 18de eeuw gebouwd en verbinden een kerk met het plein waar de Spaanse Ambassade te vinden is. Bovenaan de Spaanse Trappen heb je een mooi uitzicht over de stad. Opgelet; het is niet toegelaten om te zitten of eten op de trappen, hierop wordt streng gecontroleerd. Ontdek meer info aan https://delaattravel.com/.